Image 1 of 6 NEXT > < PREV
Corporate Center

Westchester, IL

Project PDF

Lobbies Light-Enhanced


We were asked by Equity Office to improve the five lobbies of the Westbrook Corporate Center, which needed a cost-effective remodel. The finishes were dated, and the lighting was dim and uninviting. A large planter doubling as a seating plinth sat in between the columns—a barrier to the flow of foot traffic. The challenge was to open up circulation, create a more interesting and inviting seating concept, and work within the disciplined geometry of the building’s architecture..


Recreating the inviting atmosphere of a boutique hotel, we updated the lobbies to be brighter, more open, casual, fun, and animated. We surrounded the columns with luminous glass piers, introducing needed light into the lobbies. Lighter, brighter finishes increase the surface brightness, enhancing the openness. Working with the building’s triangular and faceted geometry, the glass piers help to activate a better path to the elevators while defining a casual seating zone. The piers help direct visibility and traffic while acting as a wayfinding vehicle.

We removed the plinth and replaced it with modern furniture, introducing a unique family of color into each individual lobby. To complement, we also incorporated contemporary artwork that can be changed intermittently. The result is a welcoming and comfortable atmosphere for employees and visitors of the Westbrook Corporate Center.

< To All Portfolio Projects